Організація оплати комунальних та ін. послуг

ЖКГ сьогодні.

Організація оплати комунальних та ін. послуг

Повідомлення Gala » 11 березня 2010, 14:01

Доброго дня!
Хочу звернутися із пропозицією до керівництва Департаменту житлового господарства. У багатьох українських містах-мільйонниках розрахунки за комунальні, телекомунікаційні та інші послуги давно ведуться через Інтернет. Так, наприклад, у Києві існує сайт "Портмоне" (можливо навіть недержавний), на якому будь-який мешканець Києва, який має доступ до Інтернету і має банківську картку може за 9 грн./міс оплатити не виходячи з роботи чи дому абсолютно усі платежі: послуги ЖЕКу, за воду, електрику, домофон, кабельне ТБ, телефон, Інтернет тощо.
Задайте собі запитання: хто основні користувачі цієї послуги? Правильно: працюючі платоспроможні громадяни активного віку, які мають 1-2-3 дітей, але абсолютно не мають часу вистоювати довжелезні черги у касах різноманітних банків і поштових відділень серед непрацюючих пенсіонерів, які ніколи не навчаться отримувати пенсію у банкоматі, а оплачувати послуги по Інтернету.
Хочу навести у приклад свою ситуацію у Львові. Я отримую рахунки від 8 організацій (ЛКП "Привокзальне", ВАТ "Укртелеком", ВАТ "Львівгаз", МПП "Одеко-Захід", дитячий садочок, хореографічна школа, художня школа ім.Новаківського), і кожна з них пропонує свій банк для оплати послуг без комісії чи з мінімальною комісією. Окремі організації (такі як Львівобленерго) взагалі не виставляють рахунків і оплатити платіж у бідь-якому зручному мені банку я теж не маю можливості, оскільки вони передають дані тільки у 3 організації: Укрпошта, Мегабанк, Ощадбанк.
Як, на Вашу думку, працююча мама 2 дітей без сторонньої допомоги може знайти час для оплати цих рахунків? Відповідь очевидна: я затримую платежі настільки довго, наскільки це можливо і намагаюся оплатити їх разом за 2-3 місяці. Мене надзвичайно дратують телефонні автомати-нагадування, але персональні розмови з кожною з таких організацій про те, щоб вони зробили платежі зручними саме для працюючих і платоспроможних громадян ні до чого не призводять. Максимум, що мені пропонують - оплачувати авансом наперед, щоб мене не відключили від послуг. Так, я маю регулярну зарплатню, але не таку велику, щоб оплатити наперед всі можливі платежі, тим більше, що, наприклад, тй же ж Ощадбанк категорично відмовляється приймати будь-які авансові суми (касирів, бач, за це штрафують чи то позбавляють преміальних!)
Я неодноразово чую та читаю про те, що громадяни погано оплачують комунальні послуги. І думають: як би ж це покращити платіжність населення? як би ж їм, цим несвідомим мешканцям іще прикрутити гайки - щось там відключити чи перекрити? А що зроблено для того, щоб навіть ті, хто не має претензій до цих послуг, могли їх спокійно і зручно оплатити? Невже не можна створити такий Інтернет-ресурс, який би співпрацював і з громадянами, і з банками, і за помірковану плату економив би громадянам час і нерви (повірте, постояти з дитиною на руках у черзі серед пенсіонерів хвилин 30-40, бо ж ніхто не пропустить - задоволення не з приємних!). Я впевнена, що такий проект був би і комерційно успішним, і швидко б набув популярності у мешканців Львова. Тим більше, що і велосипед вигадувати не треба - треба просто творчо скопіювати і грамотно прорекламувати цю послугу для населення.
Заздалегідь вдячна за розгляд моєї пропозиції.
З повагою, Галина Потабенко
Gala

Повідомлення: 1
Місто: Львів

Re: Організація оплати комунальних та ін. послуг

Повідомлення Наталія » 26 січня 2011, 13:50

Добрий день допоможіть в нас зняли лічилиник газу для перевірки і сказали шо мол ми робили якісь дії з ним і хочуть подавати в суд .Насправді ми нічого не робили можуть оштраувати на велику суму допоможіть куди іти скаржитись чи писати заяви
Наталія

Повідомлення: 1
Місто: Пустомитівський р-н с. Пикуловичі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей